AMORE-AMORE ΓΕΥΣΗ ΝΑ ΣΕ ΓΛΥΚΑΝΩ? ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Βασικές Έννοιες



ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Υλικά

 

  • 1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα σιρόπι από το γλυκό κουταλιού της προτίμησής σας
  • 1 συσκευασία μαργαρίνη soft
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ή 3 συσκευασίες βανίλια
  •  

  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • Εκτέλεση

    Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε για 4 λεπτά. Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα στους 175 βαθμούς, στην πρώτη σκάλα του φούρνου, με τις αντιστάσεις πάνω κάτω. Όταν το κέικ έχει ψηθεί, το βγάζουμε από τη φόρμα και όσο είναι ακόμα ζεστό το περιχύνουμε με το γλάσο λεμονιού που έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας την άχνη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.




    http://www.vefashouse.gr/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%5Fid=1